onsdag 5 november 2008

100 träningstimmar!

Jag summerade nu lite i träningsdagboken och har alldeles snart kommit upp i 100 träningstimmar. På året kommer det sannolikt sluta på runt 110-120 timmar.

Detta är alltså bara "utomhustimmar", löpning, skidor, rullskidor eller cykling. Inget gympass är med. Det skulle antagligen motsvara 1,5 styrkepass i veckan à 1 timme. Totalt handlar det alltså om 170-200 timmar innan året är slut.

170 timmar skulle ge nästan en halvtimme om dagen. Det får man vara riktigt nöjd med, och midjemåttet har också minskat trots att vikten stått still. Muskler har ersatt fett. Tiderna är bättre i löpning, cykling och skidåkning.

Detta är det första året jag kan summera en sådan noggrann träningsdagbok. Det ska bli spännande att titta tillbaka på detta senare och utvärdera. För 2007 bokfördes ca 52 träningstimmar, men då började träningsdagboken också i juni då satsningen på En Svensk Klassiker började. Det är alltså inte konstigt att resultaten är bättre 2008 än 2007.

Nu är det alltså lätt att bara jämföra mängden. Kommande år vill nog inte innehålla någon ökad träningsmängd, om man inte vill tulla på andra saker, utan då kommer det nog handla om den berömda kvaliteten på träningen och analysera den istället.

Inga kommentarer:

Anpassad sökning