torsdag 21 februari 2008

Antiklimax - inget öppet spår

Det var ett tungt beslut att fatta, men när jag blev ansträngd av att bara gå uppför trapporna igårkväll förstod jag att det inte skulle gå att åka 8-10 h på skidor med en snittpuls ca 90% om tre dagar.

The trend was not my friend utan jag hade dessutom feber under kvällen och det verkar som det inte var den lätta förkylning jag hoppades på först.

Ett halvt års förberedelser och vad jag upplevde som den bästa formen på länge får därför inget eldprov. Det kanske blir så att jag kan delta i Birkebeinerrennet eller så kommer jag ännu mer taggad till Vasaloppet 2009. Det var iallafall en otrolig tur att jag garderade med Engelbrektsloppet, så att jag fortfarande har min klassiker kvar att se fram emot, annars hade det varit nattsvart.

6 kommentarer:

Skånepågen sa...

Ja du har ju som sagt klarat av Engelbrektsloppet så för den sakens skulle behöver du inte åka Öppet spår men det är ju ändå jäkligt trist när man har tränat, planerat och sett fram emot det.

Om du blir bättre kan du ju åka det riktiga Vasaloppet söndagen efter, då har du ändå 10 dagar på dig, det finns massor med biljetter till salu på Vasaloppets hemsida så hoppet är inte ute än.

Dessutom så har man inte klarat Vasaloppet för att man åkt öppet spår, det finns bara ett Vasalopp, första söndagen i Mars är det som gäller...=)

Motionären sa...

Hehe, det har du rätt i. Men det får vara en startplats långt fram och det är nog svårare att komma över. Det var lite därför jag satsade på ÖS 2008 - få en fin seedning inför 2009. Att börja längst bak i VL har jag hört mycket negativt om.

Birkebeinerrennet kan dock vara seedningsgrundande om jag förstått det hela rätt, så även detta är en bra möjlighet inför 2009.

Skånepågen sa...

Hmm min förra kommentar försvann...

Jag skrev i alla fall att jag var sista startande förra året, inte bara långt bak utan allra sist.

Tillsammans med dåligt före, inget, gild, inget fäste, inga spår så var det ju rätt tufft...

Ska dit kl 5 detta året för att hamna bland de första i startled 10...=)

Motionären sa...

Oj, vilken tid fick du då?

Skånepågen sa...

ca 4 timmar kom jag in på, men jag kom bara till andra kontrollen....

Jag har staplat upp mina ursäkter på min egen blogg nu..=)

Motionären sa...

Hehe, jag läste dem. Förstår att du är revanchsugen i år.

Anpassad sökning