fredag 15 februari 2008

Återigen detta väder

Jag har börjat följa vädret noga igen, nu i Mora. Det är fina minusgrader och rejäla spår där nu. Men långtidsprognosen talar för följande:
Plusgrader hela veckan, snö på lördagen och 5+ på söndagen. Det kan ju inte bli sämre än Engelbrektsloppet, men Vasaloppet kan bli en riktig utmaning om sådana dåliga förhållanden råder.

Det är ändå 50% längre och kommer ta betydligt mycket längre tid. Efter sex mil kände jag ändå som att jag kunde hållit på en timme till. Men två, eller tre? Det kan bli allt mellan under 8 timmar till en bit över 9 timmar.

För övrigt har det varit 5 helt träningsfria dagar. Imorgon ska jag dock ta ett dubbelpass och på måndag blir det skidor igen.

2 kommentarer:

Puma sa...

spåren var väldigt fina i lördags. men då var det sol och rejält med minusgrader. riktigt bra med snö åt sälenhållet men ganska dåligt med snö i mora. hoppas smhi har fel, plusgrader är inte så roligt...

Motionären sa...

Ja, det måste varit härligt. Tyvärr ser det ut att bli varmare ju närmare söndagen man kommer - 7 plus i senaste prognosen. Men bra att veta att de är OK nu iallafall. Vilken tid tog du på dig?

Anpassad sökning